میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ یکی از جديدترين شیوه های جوانسازی پوست است.در این شیوه غیرتهاجمی،به کمک سوزن های ریز،سوراخ های ریز و سطحی در پوست ایجاد می شود و به این ترتیب ترک های پوستی که در اثر زایمان،چاقی و بلوغ روی پوست ایجاد شده اند،از بین می روند.
با این شیوه درمان جای سوختگی، بستن منفذهای باز پوست، درمان لک پوستی، رفع چروک و از بین بردن جای زخم، بخیه و نیز از بین بردن جای جوش امکان پذیر است.
تاریخچه میکرونیدلینگ
میکرو نیدلینگ به( زبان انگلیسی micro needling) نامیده می شود در واقع شیوه تحریک کلاژن سازی( Percutaneous Collagen Induction Therapy) میباشد که با تحریک مکانیکال پوست باعث ترمیم اسیب های ساختاری پوست می شود.
درمان القای کلاژن( CIT) برای از بین بردن خطوط ظریف، جای زخم و جوش و بهبود وضعیت کلی پوست کاربرد دارد. در این عمل از سوزن های بسیار ظریف برای ایجاد اسیب های بسیار جزیی پوستی استفاده می شود تا تولید کلاژن و الاستین تحریک شود.
فرآیند ترميم پوست به ضخیم تر شدن لایه درم و نرم تر شدن چین و چروک ها می انجامد. پوست محکم تر و کشیده می شود، خاصیت کشسانی خویش را بازمی یابد، چین و چروک و خطوط ظریف کاهش چشمگیری می یابد، منفذهای پوست کوچک تر می شود، گردش خون تحریک و وضعیت کلی پوست بهتر می شود.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکروبلیدینگ صورت
میکرونیدلینگ به دو شیوه انجام می شود
شیوه دستی میکرونیدلینگ
با استفاده از وسیله اى به نام درمارولر( derma roller) انجام می شود، در مارولر استوانه اى پوشیده شده از نیدل( سوزن) هاى بسیار ظریف از جنس استیل است که به وسیله درمانگر در جهات گوناگون، روى پوست بیمار حرکت مى کند و منفذهای بسیار ریزى، در پوست ایجاد مى کند، عمق این منفذها ثابت بوده و بسته به درمارولری که استفاده می شود، طول نیدل هاى درمارولر، از ۰.۵ تا ۲ میلیمتر متغیر است و بدون ایجاد هیچ مشکلى ظرف ٣- ٢ روز بهبود مى یابد.
با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ
توسط پزشک انجام می شود و با استفاده از دستگاهی که باسرعت بسیار بالا و با دقت زیاد، یک کارتریج مخصوص که یک صفحه پوشیده از سوزنهای ظریف است را در عمق مشخص وارد پوست می کند. تعداد میکروکانال هایی که با این شیوه در پوست ایجاد می شود ، قابل مقایسه با شیوه دستی درمارولر نیست، به همین دلیل نتایج درمانی و بهبودی حاصله، بسیار چشمگیر است. عمق نفوذاز ۰/۲ تا ۲/۷ میلیمتر قابل تنظیم است و در ناحیه های حساس مانند پلک فوقانی و تحتانی و دورلب قابل انجام است. نکته مهم درمیکرونیدلینگ، استفاده از دستگاه مناسب و با کیفیت است.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ چیست
مزایای میکرو نیدلینگ چیست؟
- تحریک روند تولید کلاژن و کمک به جوانسازی هرچه بهتر پوست
- بازسازی پوست و قابلیت از بین بردن بسياري از جای زخم ها
- کمک بهروشن کردن پوست به واسطه از بین بردن
- قابل استفاده برای نقاط حساس پوستی مثل بینی، گردن، دور چشم و ...
- پائین بودن هزینه های این شیوه درمان جهت جوانسازی پوست صورت به نسبت دیگر روش ها مثل لیزر
- برعکس لیزر از این شیوه میتوان برای هر پوستی با هر رنگی استفاده کرد
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
خواص میکرونیدلینگ
کاربرد میکرونیدلینگ چیست؟
رفع چین و چروک و جوانسازی پوست
یکی از نخستین و اساسی ترین کاربرد های این روش درمانی، رفع چین و چروک پوست است. چراکه در طول زمان ميزان تولید کلاژن پوست کاهش چشمگیری پیدا می کند و همین مسأله سبب افتادگی و ایجاد چروک در پوست می شود. در حالیکه با استفاده از این روش و مواد مغذی که برای تزریق به پوست استفاده میشوند ، ميزان تولید کلاژن و الاستین پوست مجددا افزایش پیدا می کند.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکرو لیدینگ برای رفع چین و چروک
درمان جای جوش و اکنه
برای کاهش اثر جای جوش و اکنه میتوانید از روش ترمیم سازی مجدد استفاده کنید. همانطور که گفته شد در طول انجام این کار، زخم هایی با روزنه های کوچک روی سطح پوست ایجاد می شود که اگر به در نظر گرفتن مراقبت های لازم به خوبی ترميم شوند، جای زخم های قبلی را هم تا حد زيادي کاهش می دهند.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکرو لیدینگ برای جای جوش
کاهش میزان ترک های بارداری یا چاقی/لاغری
یکی از قابلیت های پوست خاصیت کشسانی بودن آن است. علاوهبراین که در گذر زمان این خاصیت پوست رو به تحلیل میرود ، بلکه با بروز اتفاق هایی مثل بارداری، چاقی/ لاغری و ... فشار شدیدی به پوست وارد شده و سبب از بین رفتن این حالت پوست در بخش هایی از بدن مثل شکم، ران، بازو و ... می شود. طبق مطالعاتی که اخیرا انجام گردیده است ، با استفاده از این روش درمان، میتوان تا حد زيادي این حالت پوست را بهبود بخشید.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکرو لیدینگ برای کاهش میزان ترک های پوست
میکرونیدلینگ چطور روی پوست شما انجام می شود؟
میکرونیلدینگ به پوست برای تولید کلاژن بیشتر کار می کند؛ ایده اش این است که نوک سوزن طی روشی سبب اسیب جزیی به پوست می شود و پوست با ایجاد بافت غنی از کلاژن عکس العمل نشان می دهد. این بافت پوست جدید، به نوبه خود، با شکل و بافت یکنواخت می باشد. طبیعی است که پوست با افزایش سن و یا اسیب، کلاژنش را از دست بدهد.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکروبلیدینگ پوست صورت چیست
نحوه کار میکرونیدلینگ
در طی این روند، پزشک شما با یک ابزار خودکار مثل زیر پوست خراش هایی را ایجاد می کند و آن ها آن قدر کوچک هستند که احتمالا پس از این روند متوجه نخواهید شد. پزشک ابزار را بطور مساوی روی پوست شما حرکت خواهد داد، تا پوست جدید هم بطور مساوی حرکت کند.
قبل از این که آغاز شود، پزشک از یک بی حسی موضعی برای کاهش درد استفاده خواهد کرد این کار حدود یک ساعت قبل از کار انجام می شود. فرآیند واقعی میکرونیلدینگ تقریبا 30 دقیقه طول میکشد ؛ آنگاه پزشک امکان دارد سرمی را روی پوست بزند و یا درمان را ارام کند. بطور کلی، شما میتوانید انتظار داشته باشید که حداقل دو ساعت در مطب حضور داشته باشید
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکرونیدیلینگ
بعد از انجام میکرونیدلینگ چه کارهایی را باید انجام دهیم و چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟!
پس از انجام میکرونیدلینگ ازاستعمال کرم های محرک و لایه بردار بپرهیزید.از ماسک های ویتامینه یا کرم های مرطوب کننده استفاده کنید و تا سه روز آرایش نکنید!
سعی کنید روزی 3 الی 4 بار از کرم های ترميم کننده پوست استفاده کنید.از کمپرس آب سرد و ماسک های خنک کننده استفاده کنید.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ صورت
چه کسانی نمیتوانند میکرونیدلینگ را انجام دهند؟
- کسانی که زخم، بریدگی و یا خراشیدگی های باز بر روی پوست خوددارند.
- کسانی که طی یک سال گذشته بر روی پوست خود تحت پرتودرمانی قرارگرفته اند.
- کسانی که در ناحیه مورد نظر، هرگونه عفونت پوستی، عارضه یا تبخال دارند.
- کسانی که در دوران بارداری و یا شیردهی هستند.
- کسانی که سابقه بروز کلوئید( در اصطلاح عمومی، در محل زخم خود گوشت نو بالا می آورند) یا التیام دیرهنگام زخم دارند.
روش میکرونیدلینگ, عوارض میکرونیدلینگ, جوانسازی پوست بامیکرونیدلینگ
مراقبت های پیش از میکرونیدلینگ
مراقبت های پیش از میکرونیدلینگ:
قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست محل مورد نظر را از هرگونه کرم، لوسیون و مواد آرایشی پاک کنید.
چنانچه از داروی خاصی استفاده می کنید یا هر گونه بیماری و ضایعه ی پوستی مانند تب خال دارید، پیش از انجام میکرونیدلینگ حتماً پزشک خود را از این مسأله آگاه کنید.
درصورتی که قبل از این، از روش های درمانی دیگر برای جوان سازی پوست تان استفاده نموده اید ، حتماً با پزشک خویش در بین بگذارید.
به موارد زیر بعد از انجام میکرونیدلینگ توجه داشته باشید:
- ازاستعمال کرم های محرک و لایه بردار بپرهیزید.
- از ماسک های ویتامینه یا کرم های مرطوب کننده استفاده کنید.
- تا 3 روز از کرم های آرایشی استفاده نکنید.
- روزی 3 الی 4 بار از کرم های ترميم کننده پوست استفاده کنید.
- از کمپرس آب سرد و ماسک های خنک کننده استفاده کنید.
- استحمام بعد از 24 ساعت بلامانع خواهد بود.
- از کندن پوسته ها و ایجاد خراش بر روی پوست جدا خوداری کنید.